Neverjetni učinki olja nageljnovih žbic

Ste vedeli, da je to olje tako zelo zdravilno?

Mnoge raziskave so potrdile, da je esencialno olje nageljnovih žbic (ali po domače klinčkov), zelo zdravilno. Uporablja se ga lahko kot naravni anestetik proti zobobolu, odličen je za izpiranje in zdravje ustne votline, je naravno sladilo ter tudi naravni antibiotik.

Najbrž ste že slišali, da je izredno zdravilno, če vsak dan požvečimo v ustih eno nageljnovo žbico. Žvečimo nekaj minut, da posrkamo iz nje esencialno olje, nato pa jo izpljunemo. Na tak način si lahko krepimo zdravje celega telesa in si izboljšamo tudi imunsko odpornost.

Olje, ki ga pridobivajo iz popkov nageljnovih žbic pa lahko koristno uporabimo na sledeče načine:

Zdravje zob

Esencialno olje nageljnovih žbic je dokazano zelo zdravilno za zobe in ustno votlino. Deluje kot anestetik, preprečuje razna obolenja v ustih. Nekaj kapljic kanemo v mlačno vodo in spiramo usta večkrat na dan.

Če imate zobobol, pa kapljico olja kanite na obolelo meso.

Olje nageljnovih žbic je zelo zdravilno

Zdravje kože

Olje pomaga tudi pri zdravljenju raznih kožnih nepravilnosti, saj vsebuje proti glivične in proti bakterijske snovi. Z njim lahko odpravljate tudi akne.

Težave s prebavo

Ljudska kitajska medicina olje nageljnovih žbic že tisočletja uporablja za zdravljenje težav s črevesjem in prebavo. Če imate neredno prebavo, če vas pogosto boli trebuh, če vas mučijo slabosti, popijte kapljico esencialnega olja v žlički tople vode.

Foto: freepik.com