VIDEO: Teniška žogica prepreči smrčanje

Imate tudi vi težave s smrčanjem? Spite zraven osebe, ki smrči? Poskusite s tem enostavnim trikom, pomaga!

Kaj imata skupnega teniška žogica in mirna noč? Veliko.

Če spite zraven osebe, ki smrči, potem veste, kako neugodno je to lahko. A ne le za vas, tudi za tistega, ki smrči. Dokazano je namreč, da imajo osebe, ki imajo težave s smrčanjem, veliko večjo možnost, da se pri njih razvije spalna apneja. To je bolezen, ki lahko ogrozi tudi življenje.

Zaradi spalne apneje so možgani slabše prekrvavljeni, povzroči lahko spremembe, ki vodijo v demenco. Povzroči pa lahko tudi možgansko kap, motnje srčnega ritma, arterijsko hipertenzijo, sladkorno bolezen.

Smrčanje torej ni nedolžen pojav in je prav, da ga odpravimo.

To lahko storimo tudi s pomočjo teniške žogice. Dokazano je namreč, da je smrčanje bolj verjetno, če spimo na hrbtu, v temu primeru največkrat odpremo usta in smrčanje je skoraj neizogibno. V tem položaju se najpogosteje pojavi zato, ker dihalne poti nimajo dovolj prostora za zrak.

Če spimo na boku, je slika popolnoma drugačna. Smrčanja ni, dihalne poti imajo dovolj prostora za vdih in izdih.

Nasvet s teniško žogico:

Če pogosto spite na hrbtu, si lahko na hrbtni del zgornjega dela pižame pričvrstite teniško žogico. To lahko storite s širokim samolepilnim trakom ali pa jo kar prišijete. Ta bo onemogočila, da bi se med spanjem prevalili na hrbet in v takšnem položaju tudi ostali.

Poglejte si posnetek spodaj.

Foto: Pixabay