KULINARIKA

Trik za najbolj hrustljav pečen krompir v pečici

Tako hrustljavega še niste jedli!

Imate tudi vi zelo radi pečen krompir v pečici, pa vam ne uspe najbolje? S tem preprostim nasvetom bo tudi vaš pečen krompirček od slej dalje nekaj najboljše, kar ste kdaj jedli.

Če želite zares hrustljav pečen krompir, potem ga morate najprej skuhati v slanem kropu. Olupljen in na kocke narezan krompir pokuhajte nekaj minut, nato vodo odlijte in še vročemu dodajte sol, žličko ostre moke in dve žlički masla. Pokrijte in počakajte, da se maslo stopi, nato pa narahlo pretresite, da se sol in maslo razporedita po krompirju.

Medtem segrejte pečico na 200 stopinj Celzija, v pekač ali jensko skledo nalijte za žlico olja, stresite nanj krompir in zapecite do zlato rumene barve.

Foto: freepik.com