KULINARIKA

Drugačen prigrizek: Okusna in hrustljava cvetača

Če imate radi cvetačo, vas bo recept zagotovo navdušil. Pripravite si malce drugačen prigrizek, hrustljavo cvetačo s parmezanom.

Potrebovali boste cvetove cvetače, moko, jajce, parmezan in drobtine, olje za cvrtje, sol.

Cvetačne cvetove razdelite na manjše kose, očistite jih in osušite. Nato jih povaljajte v moki, razžvrkljanjem jajcu in krušnih drobtinah, ki pa ste jim dodali tudi veliko žlico parmezana.

Ocvrite v segretem olju do zlato rumene barve, nato odcedite na papirnati brisački, potresite s soljo in parmezanom in takoj servirajte v keramični posodi. Poleg lahko ponudite razne omake (kečap, majonezo, tatarsko omako, gvakamole, nacho sir …).

Dober tek!

Foto: pixabay.com

Fotka cvetače je iz bloga https://damndelicious.net/