Zajtrk, ki krepi sklepe in kosti

Za vas smo našli zdrav in okusen ljudski recept, s katerimi boste zaužili zelo zdrav obrok, si povrnili dobro počutje in energijo, obenem pa lajšali tudi bolečine v sklepih in kosteh, ki so s starostjo vse pogostejše.

Starost prinaša vse več zdravstvenih težav, najpogosteje nas bolijo kolena, kolki, ramena, hrbtenica, vnamejo se sklepi. Vse to lahko upočasnimo, preprečiti pa ne moremo.

Pomembno je, da se vsak dan gibamo, da se prehranjujemo zdravo in da na svoj jedilnik čim pogosteje dodamo živila, ki lajšajo bolečine, delujejo proti vnetjem.

Med takšna živila spadajo tudi ovseni kosmiči, prosena kaša, cimet, med, ananas, suhe slive, marelice in fige, pomaranča. Vsa ta živila vsebujejo številne vitamine, minerale, antioksidante in vlaknine.

Pripravite si zdrav in okusen obrok

Jejte zdravo. (foto: freepik.com)

Na mleku ali vodi skuhajte ovsene kosmiče ali pa proseno kašo. Malce ohladite in dodajte na koščke narezano pomarančo, ananas, nekaj suhih sliv, marelic ali fig. Dodate lahko tudi drobno sesekljane mandlje, orehe, lešnike in semena. Manjkati ne sme ščepec cimeta v prahu, ki je znan kot zelo močan antioksidant, ki preprečuje vnetja. Obrok pa lahko sladkate z žlico medu.

Če imate težave z bolečinami v sklepih in kosteh, si tak obrok pripravite čim pogosteje.

Foto: Pixabay.com