Nina Pušlar: To je bil zahteven projekt in hkrati čudovita izkušnja

Nina Pušlar je sinoči večtisočglavo občinstvo navdušila z novimi aranžmaji svojih največjih hitov, na ekskluzivnem jubilejnem koncertu pa se ji je ‘mimogrede’ pridružil tudi Matjaž Robavs.

Po enem letu brez koncertov in tempa, kot smo ga bili vajeni pred tem, je bil ta mesec intenzivnih priprav, iskanja tehničnih rešitev, osveževanja aranžmajev in izvedba nastopa kar velik izziv. A sem vesela, da smo ga sprejeli in da smo se očitno dotaknili občinstva, saj so nas zasuli s pozitivnimi sporočili, komentarji in pohvalami,” je po svojem prvem in, če bo uslišana, tudi edinem spletnem koncertu povedala zadovoljna Nina. “S tem koncertom sem zaokrožila 15 let svojega glasbenega ustvarjanja in tudi v teh časih nekaj lepega dati publiki. A to ni bilo darilo le zanje, ampak tudi zame in vse, ki smo bili vpleteni v izvedbo tega res posebnega nastopa.”

Svoj jubilejni koncert je, ob spremljavi 8-članskega benda in nekajkrat tolikšne tehnične ekipe, Nina izvedla z ene najbolj ikoničnih slovenskih turističnih točk. Izbira blejskega Grand Hotela Toplice ni bila naključna, saj je tam že posnela video za novo verzijo pesmi ‘Ni ona’, ki ga je decembra predstavila ob 15-letnici zmage na Bitki talentov.

Nič manj naključna ni bila izbira gosta, ki se ji je pridružil v najbolj intimni od treh scen, skozi katere se je sprehodila v dobro uro in pol dolgem nastopu. Z Matjažem Robavsom sta se skoraj 200-krat zaljubila v muzikalu Cvetje v jeseni, skupaj pa posnela tudi uspešnico ‘Mimogrede’, ki seveda ni smela manjkati na sinočnjem repertoarju. 

“Vedno, ko smo skupaj z Nino in njenimi glasbeniki, se imamo res lepo, ker imamo res dobro medsebojno energijo in smo iskreni. Vesel sem, da je v svoje praznovanje vtkala tudi najin, zdaj že kar malo ikonični, duet, ki je odlično zaživel tudi v tej vrhunski produkciji. Posnetki, scena, kadri … to je bil vsebinsko zelo dobro zamišljen koncert, katerega del je bila tudi ta najina intimna zgodba.”

Foto: Matic Kremžar