Soda bikarbona: Nasveti, ki vas bodo v hipu navdušili

Zagotovo tudi vi že uporabljate sodo bikarbono. V prispevku pa si preberite še nekaj zelo uporabnih nasvetov, ki vas bodo v hipu navdušili.

Glivice na nohtih

Ali veste, da lahko s pomočjo sode bikarbone odpravite tudi trdovratne glivice na nohtih? Zmešajte nekaj sode bikarbone in malce vode ter takšno mešanico vsak dan nanesite na nohte ter vtrite. Pustite delovati kar čez noč. Ponavljajte vsak dan in po nekaj tednih glivic ne bo več.

Bolečine v mišicah

Če vas bolijo mišice, potem si pripravite to zdravilno raztopino. Zmešajte dva decilitra tople vode in četrt žličke sode bikarbone. Popijte. To je odličen napitek, ki lajša bolečine.

Soda bikarbona odpravlja bolečine.

Neprijeten vonj nog

Imate težave s potenjem nog? Naredite si kopel, v toplo vodo zamešajte dve žlici sode bikarbone in vanjo potopite noge za 20 minut. Ponavljajte nekajkrat tedensko.

Neprijetni ustni zadah

Soda bikarbona odpravi neprijetni ustni zadah. Vsako jutro grgrajte raztopino, ki ste jo pripravili iz decilitra tople vode in ene žličke sode bikarbone. Grgrajte nekaj minut, nato pa izpljunite. S takšno raztopino boste hitro odpravili neprijetni ustni zadah, zdravili ustno votlino. Je pa to tudi odlično razstrupljanje za celo telo. Ponavljajte vsako jutro tri tedne.

Foto: Shutterstock