Prihaja čas za setev poljskega maka

Če želite, da vas bo poleti razveseljeval pogled na romantične rdeče glavice makovega cvetja, potem naj vas opomnimo, da je pred vrati čas za setev.

Kontrast rdečih cvetov sredi žitnega polja prebuja zasanjane poglede in vzbuja skomine na romantično ljubezen. Mak je v Starem Egiptu veljal za cvetlico ljubezni, sila priljubljen pa je bil tudi v antični Grčiji. Če si želite polepšati okolico doma z rdečim poljskim makom,  potem se le lotile setve te sijajne poletne cvetlice.

Gojenje je enostavno, tako da vam ne bo povzročalo nobenih težav. Sejemo kar na prosto, od sredine meseca marca dalje, pri čemer naj vas modi misel, da rastlini godi sončna lega. S kvaliteto prsti si vam ni potrebno beliti glave, saj poljski mak uspeva tudi v težki, slabo hranilni zemlji. Seveda pa vam bo rastlina kljub temu hvaležna, če ji boste namenili pozornost – pred sejanjem obogatite zemljo z gnojilom, pa bodo cvetovi še bolj pokončno nosili svoje kraljeve glavice. Če boste sejali preveč na gosto, mlade rastline presadite na razdaljo 20 X 20 centimetrov.

Kontrast rdečih cvetov sredi žitnega polja prebuja zasanjane poglede in vzbuja skomine na romantično ljubezen. (foto: pixabay.com)

Namig: S postopnim sejanjem do meseca maja boste dosegli, da vas bodo cvetoče glavice razveseljevale dlje časa.

Nasvet: Makove cvetove lahko kombinirate tudi z drugimi poletnimi cvetlicami, še posebej lepo kuliso lahko ustvarite med plavicami ali tako imenovanim modrim glavincem, ki mu prav tako godi sončna lega, cveti pa vse poletje. 

Foto: pixabay.com