Pink phalaenopsis orchid flower

Odličen trik: Vaše rože bodo bujno zacvetele

S preprostim naravnim gnojilom lahko dosežete, da bodo vaše rože bujno zacvetele. Pripravek je primeren tako za sobne kot tudi za balkonske rože.

S časoma se lahko zgodi, da sobne lončnice počasi izgubljajo svojo lepo zeleno barvo, tudi cvetijo vse manj. Zemlja se iztroši in rožice kličejo po hrani.

Če se to dogaja tudi vam, če vaše lončnice postajajo vse bolj blede, listi rumenijo, cvetov ni več, je čas, da uporabite ta odličen trik, s katerim boste pospešili rast in cvetenje. V nekaj tednih se bo vaš dom spremenil v cvetočo pravljico.

Potrebujete kvas in sladkor.

Kvas je naravno hranilo za rože. (foto: freepik.com)

Da, kvas je tisto čarobno gnojilo, ki bo rožam povrnilo barve in cvetenje. Kvas namreč vsebuje vitamine B kompleksa in ostale hranljive snovi, ki rožam neznansko prijajo in jih hranijo.

Mešanico s kvasom pa lahko uporabite tako za sobne rastline, zelene ali cvetoče, kot tudi za balkonske rožice. Z njim gnojite na vsake dva tedna, pri gnojenju pa velja, da ste zmerni.

Hranilo iz kvasa pripravite po sledečem receptu: v dva litra vode zdrobite 15 gramov kvasa in dodajte še dve žlički sladkorja. Dobro premešajte in pustite nekaj ur. nato ponovno premešajte in zalijte rože. Vedno si pripravljajte sveže gnojilo in gnojite z njim vsaka dva tedna.