Zdravilen trik: Pred spanjem zmečkajte strok česna

Ta stari ljudski nasvet vas bo zagotovo navdušil. Ko ga boste enkrat preizkusili sami, boste to počeli vsak večer …

Nekoč so se znali zdraviti in lajšati bolezenske težave z darovi, ki jih ponuja narava. Mnogo starih in učinkovitih ljudskih receptov pa se je obdržalo vse do danes. Eden takšnih je tudi ta, o stroku česna.

Če imate tudi vi težave z nespečnostjo, če se zvečer ne morete sprostiti in umiriti, če ste v krču, nemirnih misli, potem vam lahko ta recept pomaga, da boste lažje zaspali.

Zmečkajte strok svežega česna in ga postavite v spalnico pol ure prej, preden se boste odpravili spat. Seveda prej spalnico dobro prezračite, da bo zrak v njej svež, nato zaprite okna, na polico postavite strok zmečkanega česna in počakajte pol ure.

Ko boste šli spat, lahko česen odstranite. Če pa vas močan vonj po njem ne moti, ga lahko pustite v spalnici.

Zakaj je zmečkan strok česna tako koristen?

Česen vsebuje zdravilno eterično olje. (foto: freeimages.com)

Ker vsebuje zdravilna eterična olja, vsebujejo zdravilne snovi, ki pomagajo, da se umirimo, lažje zaspimo, da se sprostijo tudi naše mišice. Tako se zjutraj zbudimo polni energije in naspani.

Prav tako pa hlapi, ki izhajajo iz česna, uničujejo vse nevarne bakterije in viruse, ki so v zraku in ki lahko povzročijo razne bolezni. Med njimi tudi razne prehlade, kašelj in podobno.

Eterična olja česna pa blagodejno delujejo tudi na naš imunski sistem ter ga krepijo.