Odlični triki: Tudi tako lahko uporabite sol

Ste vedeli, da je kuhinjska sol odlična za odganjanje mravelj in polžev? Z njo bodo tudi okna bolj čista. Sijaj pa povrnete tudi srebru. Preberite v prispevku.

Kuhinjska sol je zelo praktična. Uporabljamo jo lahko za različne načine in si z njo lajšamo življenje. Preberite nekaj trikov.

Za odganjanje mravelj in polžev

Če imate v stanovanju mravlje, natresite na mesta, kjer se zadržujejo nekaj soli. Hitro bodo pobegnile.

Prav tako lahko s soljo odstranite tudi polže, ki se lotijo vaše solate. Natresite sol okrog grede, polži je ne bodo prečkali.

Za čiščenje srebra

Srebrn pribor in srebrn nakit se bosta spet svetila, če boste uporabili mešanico soli in alkoholnega kisa. Zmešajte skupaj dve žlici soli, dva decilitra alkoholnega kisa in dodajte še nekaj litrov vode. V takšno mešanico potopite pribor, nakit in ostale srebrne predmete, ki jih želite očistiti. Pustite nekaj ur, nato sperite s toplo vodo in obrišite do suhega.

Kuhinjska sol je odlično čistilo. (foto: pixabay.com)

Za sijaj in čistočo oken

Ko boste naslednjič čistili okna pri stanovanju in tudi v avtomobilu, dodajte vodi nekaj žličk soli. Na tak način boste dobili odlično čistilo, ki zagotovo še večji sijaj.

Za čistočo pralnega stroja

Tudi pralni stroj lahko očistite s pomočjo soli. Skodelico soli dajte v dozirno posodo, vključite prazen stroj in ta se bo očistil.

Foto: pixabay.com