Starejši bralec: »Želim se cepiti in ne zboleti!«

Mnogi starejši, pa tudi mlajši prebivalci Slovenije bi bili radi čim hitreje cepljeni proti covid-19. Bojijo se zboleti, saj se zavedajo, da so lahko posledice zelo neprijetne. A ponekod očitno na vrsto za cepivo čakajo še tudi starejši od 75 let.

V takšnih primerih se seveda vprašamo, kdaj bodo potem na vrsto prišli mlajši, ki so že davno izrazili željo po cepljenju, zakaj prihaja do tako velikih razlik med cepilnimi enotami? Po medijih beremo, da so ponekod s cepljenjem zaključili že pri mladostnikih! Ponekod pa še kar čakajo …

Ponekod na prvi odmerek cepiva še vedno čakajo starejši od 70 let. (foto: pixabay.com)

Prejeli smo vprašanje bralca, ki prihaja iz območja Škofje Loke, njegov osebni zdravnik deluje na območju Gorenje vasi. »Star sem 79 let, žena tri leta mlajša. Pred več tedni sva pri osebnemu zdravniku izrazila željo po cepljenju proti covid-19, saj si ne želiva zboleti. Še vedno čakava na klic. Strah naju je, da virus prehiti cepivo …«

Za odgovor smo prosili Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) in pomirili so nas z besedami: “Zadevo so naši sodelavci iz OE KR preverili v ZD Škofja Loka, kjer so nam povedali, da so v Gorenji vasi danes začeli cepiti populacijo 75 + koncesionarji. Prejšnji teden so cepili šolnike. Vsekakor bodo omenjene osebe klicane, v kolikor niso bile že za danes, naslednji teden.”


Vsekakor si želimo, da gospod in gospa pravočasno prideta na vrsto za cepljenje in ne bosta med številkami okuženih, o katerih poslušamo vsakodnevno.

Foto: pixabay.com