Triki za popolno kuhana jajčka

Boste barvali pirhe? Če boste skuhali jajčka in upoštevali sledeče nasvete, vam ne bodo počila …

Se tudi vam dogaja, da med kuhanjem jajčk nekaterim poči lupina? Takšnih jajc potem ne moremo uporabiti za pirhe in če jih je več, smo kar slabe volje, kajne? Da se to ne bi zgodilo, letos upoštevajte nekaj praktičnih nasvetov, s katerim lupina jajc zagotovo ne bo počila.

Jajčka kuhajte lepo počasi

Pri kuhanju jajc si vzemite čas. Če boste dali jajca iz hladilnika takoj v vročo vodo, bo več možnosti, da lupina poči. Če pa boste jajca iz hladilnika najprej za nekaj časa postavili na sobno temperaturo, potem pa jih pred kuhanjem zalili s hladno vodo in jo ogrevali počasi, se bo lupina prilagodila in bo manj verjetnosti za pokanje le te.

Alkoholni kis

V vodo, v kateri boste kuhali jajčka, nalijte deciliter alkoholnega kisa. Kis prepreči, da bi jajčka počila, pa še veliko lepše se bodo barvala.

Preprosti triki pomagajo, da lupina jajc ne poči.

Kuhinjska sol

Dodate lahko tudi žlico kuhinjske soli. Na deset jajc dodajte v vodo, v kateri jih boste skuhali, dve žlici soli.

Soda bikarbona

Poskusite pa lahko tudi s sodo bikarbono. Na deset jajc dodajte eno žlico sode bikarbone. S tem boste preprečili, da bi lupina počila, jajčka pa se bodo kasneje tudi veliko lažje lupila.

Imate tudi vi kak praktičen nasvet? Zaupajte nam ga.

Foto: pixabay.com