Hren fantastičen pri čiščenju nakopičene sluzi

Hrenova korenika vam lahko odlično služi pri težavah z dihali.

Ne le ob velikonočnih praznikih, hren je modro umestiti na jedilnik tekom celega leta. Ta zdravju koristna korenika se namreč ponaša s številnimi učinkovinami, ki pozitivno vplivajo na delovanje srca in jeter, spodbujajo pretok krvi, izboljšujejo prebavo in metabolizem, uničujejo glivice, spodbujajo rast koristnih črevesnih bakterij, čistijo organizem, odpravljajo utrujenost in so odlične zoper bolezni dihal.

Kadar se boste spopadali z neprijetnostmi zaradi nabiranja goste sluzi v grlu in pljučih, se le spomnite na hrenovo koreniko. Prav to domače zdravilo bo zelo hitro poskrbelo, da se boste kmalu počutili bolje. Hren ima namreč neverjetno ugoden učinek na dihala, že po nekaj dneh boste opazili, kako se bodo pljuča očistila nakopičene sluzi, vi pa boste končno lahko zadihali.

Hren čisti organizem. (foto: Shutterstock)

Pomoč iz hrenove korenike si boste najlažje pripravili v obliki poparka. Slednjega se lotite na povsem preprost način. Najprej olupite manjši kos hrenove korenike in jo drobno naribajte. Sedaj nariban hren prelijte s 3 dcl vrele vode in pustite, da vse skupaj stoji deset minut. Pripravek nato precedite, ohladite do mlačnega in se lotite uživanja po požirkih. Hrenovega čaja ne popijte na enkrat, pač pa ga uživajte počasi tekom celega dne. Za močnejši učinek lahko dodate malce ingverja, okus pa izboljšate z žlico medu.

Foto: Shutterstock