Da bo vaše stranišče sijoče, uporabite trik z wc papirjem!

Vas jezi, ker vam ne uspe očistiti vodnega kamna in/ali madežev v straniščni školjki? Potem še danes preizkusite trik, ki ga pozna vedno več gospodinj.

Preizkušate različna čistila, tudi tista najmočnejša, tuji vam niso niti prijaznejši nasveti s kisom in sodo bikarbono. In kako vam gre od rok? Vaš trud vseeno ne obrodi sadov? V straniščni školjki so še vedno madeži, jezi vas tudi vodni kamen. Če se soočate z opisanimi težavami, naj vam prijazno zaupamo zelo koristen nasvet.

Veste, ko po notranjosti wc školjke popršite ali polijete čistilno sredstvo, slednje počasi steče po gladki površini, zaradi česar pri trdovratnejših madežih in vodnem kamnu ne dosežemo vedno želenega učinka. Četudi pustite čistilo delovati dlje časa, časovni okvir pri tem ne bo odigral velike vloge, saj bo na površini ostalo bolj malo učinkovine, ki bi poskrbela za rešitev nevšečnosti.

A slednje je mogoče rešiti na povsem preprost način. Kritična področja preprosto obložite s slojem toaletnega papirja, na katerega ste poprej nakapali čistilno sredstvo. Vlažen papir bo obstal na mestu in hkrati poskrbel, da bo imelo čistilo priložnost za dolgotrajno delovanje. Kot poročajo številne gospodinje, za ta način čiščenja uporabijo alkoholni kis, s katerim prepojijo toaletni papir, nato pa pustijo delovati tekom noči.

Foto: pexels.com