KULINARIKA

Trik za pečen krompirček, ki je boljši in bolj zdrav od pomfrita

Imate radi hrustljavo zapečen krompirček? S preprostim trikom ga lahko pripravite na zdrav način.

Pomfrit je za mnoge najbolj okusen način priprave krompirja. A kaj, ko je poln maščob, ni najboljši za zdravje. Če ga poskušamo speči v pečici, nikakor ne bo tako zelo okusen in hrustljav kot iz pečenja v olju.

A s tem trikom vam bo to uspelo. Skrivnostni dodatek je jajčni beljak.

Specite krompirček v pečici. (foto: pixabay.com)

Krompir olupite, narežite kot za pomfrit, operite in osušite do suhega, nato pa pripravite iz beljaka sneg. Krompir solite in povaljajte še v snegu, nato ga potresite po pekaču, ki ste ga prej obložili s peki papirjem. Po vrhu ga še dodatno premažite s snegom iz beljaka in pecite v ogreti pečici 20 minut na 200 stopinj Celzija.

Tako okusnega krompirčka še niste jedli!

Foto: Pixabay.com