Imate radi hrustljavo zapečen krompirček? S preprostim trikom ga lahko pripravite na zdrav način.
Pomfrit je za mnoge najbolj okusen način priprave krompirja. A kaj, ko je poln maščob, ni najboljši za zdravje. Če ga poskušamo speči v pečici, nikakor ne bo tako zelo okusen in hrustljav kot iz pečenja v olju.
A s tem trikom vam bo to uspelo. Skrivnostni dodatek je jajčni beljak.

Krompir olupite, narežite kot za pomfrit, operite in osušite do suhega, nato pa pripravite iz beljaka sneg. Krompir solite in povaljajte še v snegu, nato ga potresite po pekaču, ki ste ga prej obložili s peki papirjem. Po vrhu ga še dodatno premažite s snegom iz beljaka in pecite v ogreti pečici 20 minut na 200 stopinj Celzija.
Tako okusnega krompirčka še niste jedli!
Foto: Pixabay.com
Pustite odgovor