Končno znano, zakaj je NIJZ potreboval prijave za cepljenje

Ste tudi vi med tistimi, ki so se že pred meseci prijavili na cepljenje proti covid-19 preko obrazca na NIJZ? Preberite, zakaj ste to storili.

Če je že bilo pred meseci optimistično rečeno, da bodo vsi tisti, ki so se med prvimi prijavili na listo za cepljenje proti covid-19 preko obrazca na eUpravi, na prednostni listi, je kasneje iz tedna v teden postajalo bolj jasno, da temu ni tako. Strategija cepljenja se spreminja, mnogi prijavljeni preko eUprave pa še kar čakajo na svojo dozo cepiva.

Informacijski pooblaščenec je opozoril, da ni jasnega pomena, zakaj se na eUpravi zbira interesente za cepljenje proti covid-19, zato je Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) prijavljene obvestilo, da podatke zbirajo za namen preverjanja, koliko cepiv mora država naročiti.

Želja je, da bi bili v prihodnjih tednih cepljeni vsi, ki želijo prejeti odmerek proti covidu-19. (foto: freepik.com)

Tako so v teh dneh vsi tisti, ki so že več mesecev na omenjenemu seznamu, prejeli obvestilo, da bodo v prihodnjih dneh prejeli obvestilo (sms ali elektronsko sporočilo), preko katerega bodo ob priloženih navodilih odgovorili, če se želijo uvrstiti v naročilno knjigo. Interesenti za cepljenje bodo nato prejeli obvestilo o datumu, uri in kraju cepljenja.

Foto: freepik.com