OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ljudski nasvet: To se zgodi, če segrejete lovor in oljčno olje

Preberite, kako zdravilen je ta enostaven ljudski nasvet in ga preizkusite že danes.

Naši predniki so poznali in znali izkoristiti darove narave. Vedeli so, da je lovor vsestransko uporaben in zdravilen, tudi za lajšanje bolečih in vnetih sklepov, tudi za revmatična obolenja, bolečine v kolenih, vratu, ramenih, križu, hrbtenici.

Zdravilno lovorjevo olje vam bo pomagalo lajšati marsikatero zdravstveno težavo, uporabite pa ga lahko tudi kot preventivo ali kot masažno olje.

Potrebujete 30 listov lovora in 250 ml oljčnega olja.

Sveže liste lovora zmečkajte in dajte v steklen kozarec, nato čez nalijte olje. Zaprite in postavite na temno mesto za dva tedna. Večkrat pretresite. Po dveh tednih tekočino precedite, olje nalijte v stekleničko in hranite na hladnem.

Bolečine v križu lajšata lovor in oljčno olje. (foto: freepik.com)

Za zdravljenje vnetih in bolečih sklepov

Nekaj olja malce segrejte, nato pa masirajte po bolečih in vnetih sklepih. Ponavljajte vsak dan in masirajte olje 20 minut.

Migrena in vnetja ušes

Če imate vneta ušesa, olje malce segrejte in kanite nekaj kapljic v uho. Če imate glavobol, migreno, z oljem masirajte sence in čelo.

Za zdravje črevesja

Če imate težave z vnetim črevesjem, če želite krepiti jetra in ledvice, jejte po eno majhno žličko olja enkrat na dan in vztrajajte več tednov.

Za boljšo imunsko odpornost

Jejte po eno majhno žličko zjutraj in zvečer.

Proti suhi koži

Enkrat tedensko nanesite olje na področje, kjer je koža suha in ga vtrite.

Foto: Freepik.com