To so najpogostejše napake pri pranju perila, ki jih počnemo vsi

Preberite, najbrž jih nehote počnete tudi vi …

Predpranje in prašek

Ali ste vedeli, da dodajanje praška za program predpranja sploh ne opravi svoje naloge? Voda je namreč takrat še hladna, prašek tako ne opravi svoje funkcije, pojasnjujejo strokovnjaki. Zato svetujejo, da praška za program predpranja ne dodajate.

Količina praška

Le kdo ne verjame, da če bo dodal malce več praška, bo pa perilo lepše oprano? Ampak, to ni res. Strokovnjaki poudarjajo, da je to ena najpogostejših napak. Za poln stroj perila bo zadostovala ena čajna žlička pralnega praška. Vse ostalo je brez pomena.

Tudi vi madeže odstranjujete tako?

Če želite oprati perilo, pri katerem so madeži, potem najbrž nekaj odstranjevalca madežev nanesete direktno na madež, nekaj pa ga dodate v dozirno posodico pralnega stroja. A slednje nima pomena. Odstranjevalec madežev deluje le, če ga nanesete direktno na madež.

Uporaba mehčalca

Ko dodamo v dozirno posodico mehčalec, ta izteče v boben k perilu šele proti koncu pranja. To pa zato, da bolje opravi svojo funkcijo, zmehča in nadišavi perilo. A to ima tudi negativen stranski učinek. Mehčalec zato ostane na oblačilih in osebe, ki so občutljive, to tudi občutijo, saj se lahko pojavi alergija ali srbenje kože.

Foto: freepik.com