Ne boste verjeli! To je najbolj umazan predmet, ki ga imate v stanovanju tudi vi

Na kaj najprej pomislite? Na kljuko, televizijski daljinec, tipkovnico? Ne drži. Preberite, kateri predmet, ki ga imate tudi vi, je najbolj umazan.

Presenečeni boste, kateri predmet v stanovanju je najbolj umazan! To ni ne kopalna kad, stranišče ali umivalnik, niti telefonska slušalka ali računalniška tipkovnica. Preberite v prispevku!

Ker redno čistimo kopalnico, stranišče, večkrat očistimo tudi računalniško tipkovnico in slušalko telefona, prav tako tudi kljuke pri vratih, se najbolj umazan predmet v stanovanju skriva drugje.

Britanski znanstveniki so odkrili, da je najbolj umazan predmet v stanovanju vzglavnik. Ta je poln pršic, alergenov in bakterij. Raziskava, ki so jo opravili, je pokazala, da je bilo po dve letni uporabi več kot dve tretjini vzglavnikov kontaminiranih z bakterijami. Zato svetujejo, da jih redno menjate oziroma kupite takšne, ki jih lahko operete.

Najbolj umazan predmet v stanovanju naj bi bil vzglavnik. (foto: pixabay.com)

Raziskava je pokazala, da se umazanija in mikrobi skrivajo tudi v pomivalnem stroju, pralnem stroju in kavnemu aparatu. Zato je dobro, da te aparate vsake toliko časa očistite s sodo bikarbono. v pomivalni stroj dodajte v dozirno posodo žličko sode in ga praznega priključite. Enako naredite s pralnim strojem.

Foto: Pixabay.com