A black cup full of coffee beans on a wooden board. High quality photo

Nega in lepota: Uporabite kavo

Ste vedeli, da je kava odlično živilo, ki zares neguje in lepša kožo in lase? Preberite nekaj zares odličnih nasvetov, navdušili vas bodo.

Kava vsebuje mnogo koristnih sestavin, kot so sadna organska kislina, masti, alkaloidi, kalij, magnezij in železo. Kavno olje je bogato z linolejsko kislino, ki je zelo močan antioksidant in zelo močan spodbujevalec imunskega sistema. Preprečuje staranje kože in jo naredi bolj elastično. Kava je torej zdrava in zato vam predstavljamo nekaj receptov, kako jo lahko uporabite še drugače.

Maska za obraz proti gubicam

Žlico ržene moke (ki je bogata z minerali in vitamini) zmešajte z močno in ohlajeno turško kavo. Naredite zmes, ki bo po gostoti podobna kremi. Dodajte jajčni rumenjak in dobro premešajte. Masko nanesite na obraz, pustite delovati 15 minut, nato pa izperite z mlačno vodo in krpico.

Osvežujoč losjon za obraz

Skuhajte močno turško kavo, ohlajeno precedite in vlijte v posodico za pripravo ledenih kock. Kavo zamrznite. Zmrznjeno kavno kocko lahko uporabite za nego obraza. Nežno, v krožnih gibih masirajte obraz. Takšna »kavna masaža« bo spodbudila prekrvavitev in osvežila vašo kožo. Kavne kocke vam bodo še najbolj prijale v poletnih mesecih.

Za lepši videz kože

Skuhajte močno turško kavo, jo nekoliko ohladite. V mlačno vsako jutro potopite kosem vate in z njo narahlo zmasirajte obraz. Koža bo postala bolj napeta, dobila bo rahel, nekoliko temnejši ton.

Kava je nepogrešljiva tudi v družbi lepote. (foto: freepik.com)

Za lepši sijaj las

Primeren je za tiste, ki imajo temne lase. Skuhajte in ohladite močno turško kavo. Poškropite jo po laseh in pazljivo skrtačite. Lasje bodo dobili lep sijaj.

Proti celulitu

Toplo mleto kavo razporedite na problematične dele telesa in ovijte s plastično folijo. Pustite delovati 15 do 20 minut, nato dobro izperite. Ponavljajte dvakrat tedensko, dokler se ne začnejo kazati rezultati.

Mleto kavo pa lahko vmešate tudi v gel za tuširanje in se z njim vsakih, ko stopite pod tuš, dobro zmasirate po predelih, kjer je viden celulit.

Foto: freepik.com