People cooking fresh potato preparing food in the kitchen - potato cooking concept

Mali triki velikih kuharskih mojstrov

Preberite te zares praktične nasvete, ki vam bodo pri kuhanju v veliko pomoč.

Preveč maščobe

Ne samo zaradi zdravja, ampak tudi zaradi okusa jedi, je bolje uporabiti manj maščobe. Olje lahko nadomestite s kokosovo mastjo, namesto margarine uporabljajte maslo. Jedi raje kuhajte in ne pecite na maščobi.

Prekuhavanje

Ko kuhate zelenjavo, bodite pozorni, da je ne razkuhate. Dlje, ko jo boste kuhali, več hranljivih snovi boste uničili. Razkuhana zelenjavi tudi ni tako okusna, kot ravno prav kuhana.

Preveč sestavin

Če radi eksperimentirate s hrano, najbrž dodajate razne začimbe, mešate sestavine med sabo in okušate. Vse lepo in prav, toda – držite se pravila, da je manj boljše! Če boste pretiravali z začimbami ali zmešali preveč sestavin, ne bo tako okusno.

Vzemite dovolj velik lonec

Hrane, ki jo kuhate, ne smete preveč natrpati v lonec ali ponev. Če bo hrana med kuhanjem natlačena v posodi, ne bo tako okusna, morda bo le delno kuhana, morda bo delno zažgana. Uporabljajte torej zadosti veliko posodo.

Skrhani noži

V kuhinji morajo biti noži ostri. Le tako boste hrano lahko dobro narezali, ne bo se vam mečkala, hitreje bo narezana.

Uporabljajte začimbe (foto: pexels.com)

Sveže začimbe

V sezoni začimb ne uporabljajte sušenih, posezite po svežih. Hrana je s svežimi začimbami veliko bolj okusna. Če nimate prostora za njivo, posadite peteršilj, drobnjak, majaron ali katero koli drugo začimbo, ki vam odgovarja, kar v cvetlične lončke. Tako jih boste imeli vedno pri roki, pa še zanimiv okras za stanovanje bodo.

Recepti za pripravo jedi

Če neko jed kuhate prvič, ste pri kuhi negotovi, potem je prav, da se recepta držite. Če pa radi ustvarjate nove jedi, lahko recept prilagodite svojemu okusu in ga na tak način še izboljšate. Poskusite!

Kuhanje naj bo užitek

Če boste kuhanje jemali za užitek in ne za nujno zlo, bodo vaše jedi bolj okusne in privlačne. Kuhanje je svet domišljije, umetnost. Doživite ga!

Foto: freepik, com