To so napake, ki jih najverjetneje tudi vi počnete pri čiščenju obraza

Preberite si nekaj napotkov za pravilno čiščenje obraza. Zelo pomembno je namreč, da kožo obraza pravilno negujemo in čistimo. S tem preprečimo nevšečnosti, koža bo dlje časa napeta in gladka.

Izberite primerno sredstvo za čiščenje obraza

Pomembno je, da izberete primerno sredstvo za čiščenje obraza. Najboljša so blaga in hidratantna mila, ki očistijo kožo nečistoče, obenem pa jo naredijo mehko in gladko.

Najprej operite roke

Preden se lotite čiščenja obraza, morate temeljito oprati roke. Na njih so lahko bakterije in teh, seveda, ne želite prenesti na obraz.

Mlačna voda

Voda, s katero boste umili obraz, mora biti mlačna. Vroča ali hladna voda lahko vašemu obrazu naredi več škode, kot koristi. Vašo kožo lahko razdraži, pride lahko do pokanja kapilar.

Sredstva za čiščenje obraza

Sredstva za čiščenje obraza so največkrat agresivna, zato jih zmešajte z nekaj vode in šele nato nanesite na obraz. Umijte obraz s krožnimi gibi, nato izperite s toplo vodo.

Piling za obraz

S pilingom se boste najlažje znebili odmrlih delcev kože in jo temeljito očistili. Pomaga tudi, da je koža bolj prekrvavljena in gladka. Toda, nikar z njim ne pretiravajte. Piling za obraz naredite dvakrat mesečno.

Hidratantne kreme

Hidratantne kreme zaščitijo kožo obraza pred vetrom in mrazom. Nikar pa z njimi ne pretiravajte, nanesite jih takrat, ko je to res potrebno, pretirana uporaba lahko vašo kožo izsuši in prepreči, da bi sama proizvajala zaščito.

Zmerno čiščenje

Dovolj je, da obraz umijete zjutraj in zvečer. Da enkrat dnevno nanesete nanj milo za čiščenje obraza ali losijon. Pretirano čiščenje lahko naredi več škode kot koristi.

Odstranjevanje ličil

Preden odidete v posteljo, obraz temeljito očistite ličil. Čista koža bo lažje dihala. Če ličil pred spanjem ne očistite, se na koži nabirajo bakterije, kožo lahko s tem razdražite in povzročite vnetje.

Foto: freepik.com