Beautiful woman legs and different spa items

Nasveti za popolno nego nog

Vas pestijo glivice na nogah? Vam vraščajo nohti? Ali ne veste, kako se znebiti kurjih očes? Preberite si nekaj nasvetov, kako se teh nevšečnosti ubraniti, če pa se z njimi že spopadate, boste v prispevku našli nasvete, kako se jih čim hitreje rešiti.

Glivice

Glivice so pogostejša težava starejših. Kadar človeku pade odpornost, ima oslabljen imunski sistem, je veliko bolj dovzeten za razvoj raznih bolezni, mednje sodijo tudi glivice na nogah. Zanje je idealno vlažno, mokro okolje, zato jih najhitreje lahko dobite prav v bazenih, v toplicah, savnah. Glivična obolenja so zelo trdovratna, težko se jih znebimo.

Odpravljanje glivic

Glivična obolenja na nogah lahko poskusite zdraviti s kremo čajevca, s propolisom , s kremo Lamisil ali kaj podobnega. Ker pa so trdovratne, boste za popolno odpravo le teh najbrž morali do osebnega zdravnika. Ta vam bo predpisal zdravila ali mazilo, ki jih bo uspešno odpravilo.

Kako preprečiti nastanek glivic?

Ko se odpravite na bazen, v toplice ali savno, imejte s sabo natikače. Okrog bazenov, po vlažnih ploščicah se ne sprehajajte bosi, saj si s tem povečate možnost, da boste dobili glivice.

Vraščen noht na nogi

Največkrat noht vrašča na palcu noge. Zunanji del nohta pordeči, je boleč na dotik, včasih se na prstu nabira tudi gnoj. To težave pride največkrat zato, ker si nohte na nogah ne strižemo pravilno. Preveč odstrižen noht rad vrašča.

Do vraščanja nohtov pa lahko pride tudi zaradi preredkega striženja. Predolg noht začne vraščati v meso.

Pomoč pri vraščenemu nohtu

Če vam vrašča noht na nogi, si lahko pomagate tako, da ga namažete s propolisom. Noge namakajte v topli vodi, ki ste ji dodali nekaj vinskega kisa. To bo preprečilo vnetje.

Vsekakor pa je najbolje, da čim prej obiščete zdravnika ali pedikerja. Če bolečina še ni prehuda, če noht še ni preveč vraščen v meso, vam bo lahko pomagal slednji. V salonu očistijo kanal, kjer je noht vraščal s posebno pilo ali z v ta namen namenjenimi svedri. Naslednjič, ko ni več bolečine, v kanal potisnejo specialno maso, ki preprečuje vraščanje nohta.

Stanje se izboljša, saj na tak način nohtu za malenkost spremenijo smer rasti, zato ne vrašča več.

Otiščanci in kurja očesa

Otiščanci in kurja očesa so pogost pojav tako pri moških, kot pri ženskah. Vzrok za nastanek je obutev, ki ima majhne vzbokline, šive na robovih čevlja. To pritiska na določen del stopala, velikokrat na zunanji del mezinčka in pojavijo se otiščanci in kurja očesa.

Zelo pomembno je, da se k pedikerju odpravite pravočasno, takoj, ko opazite, da jih imate. Dlje ko čakate, bolj globoki, ko postajajo, težje jih odpravite.

Pomembno je redno opazovanje stopal, na tak način boste preprečili, da iz otiščanca nastane kurje oko. Zgodi pa se tudi, da ljudje zamenjajo bradavico za kurje oko. Teh pa se v salonih ne odpravlja. Potreben je obisk pri dermatologu.

Odpravljanje otiščancev in kurjih očes

V salonih uspešno odpravljajo kurja očesa, otiščance, z zato namenjenim aparatom. Postopek je skoraj neboleč, kurja očesa posebna tekočina dezinficira in hladi. Pri delu z aparatom uporabljajo diamantne svedre, ti so bolj natančni, kot rezila za ročno odpravljanje. Vsi pripomočki in instrumenti za odpravo otiščancev in kurjih očes so v salonih sterilni in za enkratno uporabo.

Spoštujte svoje noge, te vas hvaležno nosijo skozi življenje. Vsake toliko jim namenite pedikuro.

Foto: freepik.com