Tudi tako lahko pripravite lubenico – navdušeni boste

V prispevku boste našli izvirne in enostavne ideje, kako pripraviti lubenico v teh vročih dneh.

Lubenica spada med bučevke.  Je zdrava, osvežilna in ima malo kalorij. Čisti organizem (iz telesa izloča odvečne snovi in strupe), ker vsebuje veliko vode, te je kar 92 odstotkov, je prava izbira v vročih dneh. Vsebuje vitamine in minerale.

Če imate težave s celulitom, je lubenica za vas prava izvira. Ker preprečuje zastajanje vode v telesu, preprečuje tudi nastajanje celulita. Ugodno deluje tudi na črevesje, pripomore k hitrejšemu in rednemu odvajanju blata.

Ko boste kupovali lubenico, bodite pozorni na sledeče:

Njena lupina mora biti čvrsta in enakomerne barve. Sadež mora prijetno dišati, pri cvetnem nastavku mora biti mehka na otip. Ko nanjo potrkate, mora votlo zadoneti.  Lubenico morate hraniti v hladilniku, zdrži največ en teden. Še najbolje je, če jo kupujete po kosih in pojeste v dnevu ali dveh.

Recepti za pripravo lubenice

Lubenica z vanilijevim sladoledom

Lubenici odstranite pečke, jo narežite na kocke in dajte v skledo. Čez nadevajte kepico ali dve sladoleda. Namesto vanilijevega lahko uporabite tudi sadni okus.

Lubenica z meto in feta sirom

Lubenici odstranite pečke, jo narežite na manjše kocke. Feta sir narežite na tanjše kocke, operite liste mete. Vzemite košček lubenice, košček feta sira, ju ovijte v metin list in prebodite vse skupaj z zobotrebcem. In že dobite okusen prigrizek ali slastno predjed.

Napitek iz lubenice in ingverja

Potrebujete kos lubenice in tretjino ingverjevega gomolja. Lubenici odstranite pečke, jo narežete v mešalnik. Ingverjev gomolj olupite in naribate. Vse skupaj zmešate in vlijete v kozarec. Okusen in zdrav napitek vas bo prijetno osvežil.

Poznate osvežujoč in slasten recept, kako pripraviti lubenico? Zapišite ga v komentar!

Foto: pexels.com