Enostaven nasvet, ki takoj uredi prebavo in zravna trebuh

Ste vedeli, da lahko sami priravite zelo zdravilno pijačo iz samo dveh sestavin? Z njo lahko hitro uredite prebavo, shujšate in si okrepite zdravje.

Sirotka je zelo zdravilna pijača. Je odličen napitek za razstrupljanje in obnavljanje organizma. Popolnoma enostavno jo lahko naredite tudi sami doma.

Sirotka vsebuje zdrave bakterije, je dober vir proteinov, vitaminov in mineralov. O njej je pisal že Hipokrat in jo priporočal vsem, ki si želijo razstrupiti svoje telo in urediti prebavo.

Enostavno jo lahko naredite tudi sami doma. Potrebujete liter  ali dva domačega surovega kravjega mleka in sok pol limone.

Mleko skuhate. Preden zavre, vmešate sok polovice limone. Mešajte z leseno žlico. Iz mleka se bo pričela izločati rumenkasta tekočina. To je sirotka, sirček pa se bo povezal v belo kepo. Tega lahko odcedite še skozi gazo in imate domačo skuto in sirotko. Slednjo pijete na tešče.

Kura za razstrupljanje organizma traja tri tedne. Sirotka je zelo zdrava, v črevesju vzpostavlja zdravo ravnovesje, zato jo lahko pijete kar trajno.

Foto: pexels.com