Ste tudi vi odlašali s tem? Sedaj je čas, da to spremenite!

To je največ, kar si lahko podarite! In navdušeni boste …

V današnjem času je hiter tempo življenja, ki ga spremlja velika mera stresa, že nekaj povsem običajnega. A to vpliva na naše zdravje. Zato si vzemite dnevno nekaj minut in si podarite nekaj, kar vam lahko zelo izboljša vaše zdravje.

To je meditacija. Vzela vam bo le nekaj minut dnevno, a zelo izboljšala vaše počutje. Meditirate lahko na več načinov. Če še nikoli niste, potem poskusite na nekaj načinov in si izberite tistega, ki vam najbolj ustreza. Lahko sedite, stojite ali ležite. Pomembno je, da imate mir, da vas nihče ne moti.

Meditacija pomaga, da spoznavate sebe in se naučite imeti v prvi vrsti radi sebe. Pomaga vam k boljšemu počutju, premaguje stres, pomaga k boljšemu spancu.

Ko se odločite za meditacijo, je pomembno, da upoštevate naslednje: oblečeni bodite v udobna oblačila, ne sme vas zebsti, ne sme vam biti vroče, potrebujete tišino, če vam je lažje, potem zatemnite sobo, v kateri boste meditirali. Naj vas nihče ne moti.

Najprej se namestite v položaj, ki vam je udoben. Sprostite se. Odmislite vse misli. V mislih potujte od glave do nog in sprostite vsak del telesa posebej. Najprej sprostite lasišče, nato čelo, ušesa, nos, usta, brado, ličnice, vrat in tako dalje. V mislih si predstavljajte vsak del telesa, ki ga sproščate. Vzemite si čas.

Sproščate se lahko tudi med sprehodom po gozdu, med strmenjem v daljavo, med opazovanjem ptic …

Naj vam ne bo škoda časa, ki ga namenite sebi in meditiranju. Naredite ta korak že danes.

Foto: Shutterstock