Nasveti, kako uporabiti meto

Lajša želodčne težave, zmanjšuje apetit, blaži glavobol in še in še …

Nikar ne pozabite na lahko dostopno zelišče, na poprovo meto. Ta rastlina je prava zakladnica zdravja, lajša številne tegobe. Če bi vedeli, kako koristna je, bi jo pogosteje uporabljali!

Lajša želodčne težave

Že naše babice so vedele, da je pri želodčnih težavah čaj poprove mete prava rešitev. Skodelica čaja blagodejno deluje na naš prebavni sistem. Raziskave so pokazale, da je zelo učinkovita pri zdravljenju sindroma  razdražljivega debelega črevesja. Čaj poprove mete ali olje za kar 75 odstotkov blaži simptome te bolezni.

Zmanjšuje apetit

Olje poprove mete lahko uporabljate tudi pri hujšanju, saj zmanjšuje apetit. Raziskava je pokazala, da jemanje olja pomaga pri hujšanju, saj z njegovo pomočjo dnevno pojeste manj.

Blaži glavobol

Če vas muči glavobol, si nekaj olja s krožnimi gibi na rahlo vtrite na sence in čelo glave. Glavobol bo izginil. Proti napetosti, stresu in živcem pomaga čaj poprove mete.

Meta je zelo zdravilna rastlina. (foto: Shutterstock)

Povečuje koncentracijo

Vonj poprove mete zelo ugodno deluje tudi na našo koncentracijo. Če ste utrujeni, zaspani, si vtrite nekaj olja v dlani in ga nekajkrat vdihnite.

Preprečuje zamašen nos

Čaj poprove mete je koristen tudi pri prehladu in gripi. Uživajte nekaj skodelic dnevno. Iz posušenih lističev lahko naredite tudi inhalacijo. Ta vam bo pomagala odmašiti zamašeni nos.

Foto: pexels.com