People, lifestyle, leisure, retirement and relaxation. Indoor shot of beautiful fashionable European female pensioner in yellow dress sitting comfortably on couch in living room, smiling happily

Imate te stvari v garderobni omari? Takoj proč z njimi

Ste vedeli, da se nevarnosti skrivajo tudi v vaši garderobni omari? Imate tudi vi v njej stvari, ki niso dobre za vaše zdravje in tega niti ne veste? Preberite česa se raje izogibajte in ne počnite!

Visoke pete         

Le malo je žensk, ki ne marajo nositi visokih pet. ženskam je namreč všeč, da jim čevlji noge podaljšajo in naredijo bolj vitke. Žal pa so previsoke petke lahko tudi zdravju škodljive. Zaradi njih lahko tvegate zvin gležnja, deformacijo prstov ali stopala. Ko nosite visoke petke, vsa teža telesa pada na sprednji del vaših nog, kar povzroča nepravilno držo in težave pri ravnotežju.

Zaradi prepogoste nošnje previsokih petk pa lahko tvegate tudi nastanek otišancev, žuljev, kurjih očes in vraščanja nohtov. Strokovnjaki zato svetujejo, da z nošenjem ne pretiravate in čim večkrat obujete udobno in zdravo obutev.

Premajhen nedrček

Ko kupujete nedrček, bodite pozorni, da ne kupite premajhnega, ta vas nikakor ne sme tiščati. Premajhen nedrček lahko povzroči glivično infekcijo, težave z dihanjem in celo nepravilno delovanje limfnih žlez.

Spodnje perilo iz umetnega materiala

Spodnjice naj bodo bombažne, da jih lahko perete na 95 stopinj Celzijah in da koža lahko diha. Spodnjice iz umetnega materiala lahko povzročijo vnetje kože, vnetje nožnice in glivično vnetje.

Preozke hlače

Tudi nošenje zelo ozkih in neudobnih hlač ni priporočljivo. Strokovnjaki opozarjajo, da je prav zaradi tega možno, da tvegate nastanek glivičnih obolenj nožnice. Preozke hlače, ki vas tiščijo v trebuh, lahko povzročijo vnetje kože, težave z dihanjem in na splošno slabše počutje.

Zelo pomembno je, da v svojih oblačilih uživate in se dobro počutite. Ta morajo biti udobna, zračna in zdrava. Izbirajte oblačila iz naravnih materialov.

Foto: freepik.com