Ne ignorirajte: To so znaki, ki lahko pomenijo hude bolezni

Nevarni bolezenski znaki, ki jih ne smete ignorirati!

Nekateri bolezenski znaki so lahko znak za preplah, zato morate nujno obiskati zdravnika. Čeprav se ne zdijo nič hudega, lahko pomenijo, da je ogroženo vaše zdravje. Ne spreglejte jih!

Nezavest ali pomanjkanje zraka

Če imate normalno vrednost železa v krvi, lahko nezavest in pomanjkanje zraka pomenita strdek v pljučih, torej pljučno embolijo.  Zaradi nje vsako leto v ZDA umre okrog 60 tisoč ljudi.  K njej pripomore tudi prekomerna teža.

Zato ne ignorirajte znakov, takoj se odpravite do zdravnika.

Bolečine v grlu

Pri ženskah je nenavadna bolečina v grlu lahko znak, da vam grozi srčna kap. Ženske, ki so jo doživele, so opisale, da so začutile nenavadno bolečino v čeljusti in grlu. Poleg tega jih je obšla slabost, pričele so se prekomerno znojiti, obšla pa jih je tudi nenadna utrujenost. Pri moških pa so simptomi za srčno kap pogosto bolečine v prsih in rokah.

Nenadno vaginalno krvavenje

Če nenadoma pričnete vaginalno krvaveti in je krvavitev izven vašega menstrualnega ciklusa, pokličite svojega ginekologa. Vsaka krvavitev, ki se pojavi, je lahko znak za preplah, zato ne čakajte, naročite se na pregled.

Bolečine v trebuhu

Če vas boli trebuh več kot sedem dni, je to znak, da morate obiskati zdravnika. Če imate drisko, krče, potem ne čakajte, lahko pride do dehidracije. Huda črevesna bolezen lahko hitro povzroči preveliko izgubo tekočine, zato v takšnem primeru nujno potrebujete infuzijo.

Dolgotrajna in krvava driska pa lahko pomeni tudi, da imate avtoimunsko bolezen, kot sta Crohnova bolezen ali regionalni enteritis in ulcerozni kolitis.

Vsi našteti simptomi lahko ne pomenijo nič hudega, vseeno pa zahtevajo takojšen obisk zdravnika.

Foto: freepik.com