Sprejmite sebe, svoje življenje in zgodilo se bo to …

Da je vsak sam svoje sreče kovač, še kako drži. Samo mi sami lahko odločamo o sebi, ali bomo srečni ali ne. Sprejeti se moramo z vsemi napakami, ki jih imamo in se imeti radi.

Ko vas življenje pritisne ob tla, imate samo dve možnosti: lahko vstanete in greste naprej, ali pa obležite na tleh in čakate na boljše čase, pravijo motivatorji.

Pomembno je, da se sprejmete takšne, kot ste, se imate radi in verjamete vase. Nikoli ni vse samo črno in vedno, pa naj na prvi pogled izgleda še tako brezupno, se najde rešitev, kanček svetlobe, pri vsaki težavi, ki vas doleti.

Če se želite zoperstaviti svojim težavam, potem ne smete odganjati svojih misli, ne smete zapirati oči pred težavo, ki vas razjeda. Soočite se z njo, zberite moči in  se zavedajte, da noben problem ni nerešljiv. 

Kadar se znajdete v zelo težki situaciji, poskušajte o njej razmišljati kot nekdo drug, kot tretja oseba. Poskušajte se »dvigniti« nad težavo in jo opazujte tako, kot da se vas ne tiče. Ne glejte nanjo z negativnimi mislimi, bodite nevtralni in jo ocenite. Potem poskušajte najti rešitev. Sami sebe prepričajte, da boste na nastalo situacijo, ki vas žalosti ali jezi, gledali iz kar se da pozitivne strani. In ko vam bo to uspelo, boste tudi težavo lahko rešili.

In kar je najbolj pomembno, iz vsake rešene težave boste prišli močnejši in trdnejši. In z vsako rešitvijo se boste zavedali tudi, da ste močni, da zmorete, da lahko zberete moči in premagate, pa kar koli že to je.

Ne obupajte nad sabo, imejte se radi in glejte na življenje s pozitivne plati. Saj poznate tisti rek: »Če ti življenje ponuja limone, naredi limonado!«

Foto: Shutterstock