Lastniki psov, ko boste to prebrali, boste zelo presenečeni …

Toliko dobrih lastnosti imajo kosmatinci, med njimi je tudi ta, da vam resnično lahko rešijo življenje. Lastniki psov se od ostalih ljudi razlikujejo v marsičem. Imajo drugačne prioritete, lažje premagujejo stres, so bolj aktivni in živijo bolj zdravo življenje.

Ko si enkrat omislite psa, si življenja brez njega enostavno ne znate več predstavljati. Pes vam nudi toplino, nesebično ljubezen, dodaja človeškemu življenju pozitivne stvari.

Raziskave so pokazale, da lastniki psov veliko manj svojega časa preživljajo z brskanjem po internetu in s spoznavanjem virtualnih prijateljev, kot ostali. Pasjeljubci imajo namreč še vedno več stika z zunanjim svetom. Pes je vzrok, da morajo vsak dan v naravo, na sprehod, kjer srečujejo ostale sprehajalce psov in se z njimi družijo, pogovarjajo in izmenjujejo izkušnje o vzgoji, negi psa.

Lastniki psov niso nikoli osamljeni. Pes je dober poslušalec in prav nič čudno ni, če se z njim pogovarjate. Začuti vaše veselje, žalost, jezo ali strah.

Pasji prijatelj pomaga, da je vaše življenje bolj aktivno, da greste vsak dan na sprehod, da se družite z ostalimi lastniki psov, da se pogovarjate z osebami, ki jih srečujete v naravi. Zmanjšuje stres, prežene občutek osamljenosti, preprečuje depresijo.

Foto: Pexels.com