The young woman at home lying on the sofa and relaxing in her living room with her hands under her head. Close up. View from above.

TOP trik, skaterim boste brez klime ohladili stanovanje

Vam je vroče, pa v stanovanju nimate klime? Nič hudega. Za vas imamo namreč super trik, s katerim boste v nekaj minutah ohladili svoje stanovanje. Preverite.

Če imate tudi vi v teh vročih dneh težave, ker je stanovanje prevroče in ga nikakor ne morete ohladiti, klimatske naprave pa nimate, bo vsekakor dobrodošel ta nasvet.

Najbolj pomembno je, da stanovanje vedno prezračite zgodaj zjutraj, nato pa spustite žaluzije ali rolete, da sonce ne more greti vaših prostorov. Šele zvečer, ko se nekoliko shladi, lahko spet odgrnete okna in prezračite.

Čez dan pa si lahko pomagate z zelo preprostim in učinkovitim trikom. Potrebujete sobni ventilator, vodo in sol. Nekaj plastenk napolnite z vodo, v vsako dodajte še tri žlice soli, dobro premešajte in postavite v zamrzovalnik. Ko se naredi led, jih vzemite iz skrinje in postavite pred ventilator. Razdalja med plastenkami in ventilatorjem naj bo približno deset centimetrov. Ker se bo led v plastenkah počasi topil, bo nekaj mokrote tudi na tleh, zato dajte spodaj kakšno papirnato brisačko.

Tudi brez klime lahko ohladite stanovanje. (foto: freepik.com)

Nato priključite ventilator in s tem boste naredili efekt klimatske naprave. Ta trik bo pričel hladiti stanovanje s takšno močjo, kot bi ga ohladila klima. Preizkusite sami!

Foto: freepik.com