Ste med tistimi, ki rešijo najtežjo uganko na svetu?

V prispevku boste našli uganko, za katero pravijo, da je ena najtežjih na svetu. Ste med tistimi, ki jo rešijo? Potrebna je le logika! Jo imate?

Zelenooki zmaji

Obiskali ste zelo oddaljeni in zapuščeni otrok, na katerem prebiva sto zelo prijaznih zmajev, vsi pa imajo zelene oči. Stoletja že niso videli človeka in zato so zelo razburjeni zaradi vašega obiska. Odpeljejo vas po otoku in pokažejo, kakšno je življenje zmajev.

Zdi se povsem običajno, za zmaje, a vi kmalu ugotovite nekaj zelo nenavadnega. Na otoku je namreč pravilo, da če zmaj izve, da ima zelen oči, se bo moral tiste noči, točno ob polnoči, odreči vseh svojih zmajevskih moči in spremeniti v dolgorepo lastovico. Na srečo pa na otoku ni ogledal in zmaji se med sabo nikoli ne pogovarjajo o barvi svojih oči. Zato že stoletja živijo mirno.

Ko ste se odločili, da boste zapustili otrok, so se vsi zmaji zbrali in vas pozdravili, vi pa ste se jim s solznimi očmi zahvalili za tako prijazno gostoljubnost. Preden ste zapustili otrok, pa ste zmajem povedali še to, kar sicer že vedo – da ima vsaj eden izmed njih zelene oči. Seveda niste mislili na posledice in ste odšli svojo pot.

Kaj se je zgodilo? Kako so odreagirali zmaji?

Kaj menite vi, kakšen je odgovor? Zapišite v komentar!

Foto: freepik.com