Okusno in zdravo.

4 zdravstvene tegobe, ki jih lahko rešijo tudi banane

Ali ste vedeli, da so banane tako zdravilne? V prispevku preberite, kako se lahko nekaterih bolezenskih tegob hitro rešite, če redno jeste banane.

Zaprtost

Banane vsebuje snov, ki se imenuje pektin, to so dietne vlaknine, ki pospešujejo prebavo in odstranjujejo strupene toksine iz telesa. Banane pa poleg tega delujejo tudi kot probiotik in uravnavajo prebavo. Pomagajo tudi proti napihnjenosti in bolečinam v črevesju.

Stres

Stres je postala zelo pogosta bolezen današnjega časa. Stres pospešuje metabolizem, a zaradi tega povzroča tudi, da v organizmu pada raven kalija. To pa lahko preprečite tako, da vsak dan pojeste po eno banano. Poleg tega pa banane pripomorejo tudi, da je v možganih dovolj kisika in uravnavajo količino vode v telesu.

Visok krvni tlak

Preveč soli in pomanjkanje kalija lahko povzročita previsok krvni tlak. Zato je zelo pomembno, da imate pravo raven kalija v krvi, banane pa so z njim zelo bogate. Strokovnjaki priporočajo eno banano vsako jutro in krvni tlak se vam bo normaliziral.

Depresija

Banane pa vsebujejo tudi triptofan, ki pospeši izločanje hormona sreče, serotonina. Že ena banana dnevno je dovolj, da dvignete raven tega hormona in se počutite veliko bolje, ste bolj pozitivni in optimistični.

Banane so zdrave, jejte jih. (foto: freepik.com)

Foto: freepik.com