Ne kupujte teh izdelkov, lahko jih naredite sami!

Mnogo je izdelkov, ki vam jih zares ni potrebno kupovati. Lahko jih naredite sami in s tem privarčujete denar, varujete okolje in zdravje, saj so takšni proizvodi brez strupenih kemikalij!

Mnogo je izdelkov, ki jih lahko sami naredite doma iz mnogo bolj naravnih sestavin in za mnogo manj denarja.

Sredstva za čiščenje

Sredstva za čiščenje kupujemo največkrat v raznih trgovinah. A ta so po večini polna kemikalij in škodljiva za zdravje in okolje. Prav tako pa nas stanejo veliko denarja. Zato naredite raje preizkus in očistite stanovanje s pomočjo naravnih čistilcev. To so kis, soda bikarbona, sol, limona. V steklenico z razpršilcem dajte vodo, nato pa še sok ene limone in žlico sode. Lahko date kis in sodo, lahko uporabite tudi sol. S tako pripravljenimi čistili očistite stanovanje.

Osvežilci za stanovanje

Tudi dišave, ki jih kupimo v trgovinah, so lahko škodljive za naše zdravje. Zato uporabljajte raje naravna eterična olja. V majhno keramično skodelico dajte žlico soli, nanjo pa kanite nekaj kapljic eteričnega olja. Tak enostaven pripravek bo odišavil ves prostor. Uporabite lahko tudi sobo bikarbono, posujte jo s cimetom, s klinčki.

Dezodorant

Kupljeni dezodoranti pogosto vsebujejo škodljive sestavine. Te vsakodnevno nanašamo na kožo, kar nikakor ni zdravo. Sami pa lahko naredite zdrav in zelo učinkovit dezodorant. Potrebujete le sodo bikarbono, eterično in kokosovo olje. Zmešajte žličko sode, žličko kokosovega olja, dodajte nekaj kapljic eteričnega olja in dobili ste naravni dezodorant, ki negoval vašo kožo.

Foto: freepik.com