Aerial view of various coffee

Preberite, kako koristna je kavna usedlina in je ne mečite več stran!

Po prebranem kavne usedline zagotovo ne boste več zavrgli, saj je zelo koristna na več področjih. Preberite nasvete in jih preizkusite sami!

Kavna usedlina ne sodi v smeti. Zelo je koristna, zato jo pričnite raje shranjevati v keramični skodelici in uporabite na najrazličnejše načine.

Piling kože

Potrebujete eno žlico kavne usedline, dodajte ji žlico medu, dobro zmešajte in v krožnih gibih nanesite na obraz, vrat in dekolte. S takšnim pilingom pa lahko seveda očistite in nahranite celo telo.

Podočnjaki in otečene oči

Nekaj kavne usedline nanesite okrog oči in pustite tako 20 minut. Nato sperite s toplo vodo. Podočnjaki bodo manj vidni, zabuhlost bo izginila.

Znebite se bolh

Žlico kavne usedline dodajte šamponu za pse, premešajte in s takšno mešanico okopajte svojega ljubljenčka. Bolh zagotovo ne bo.

Neprijetne vonjave

Posušite kavno usedlino in jo natresite v skodelico. Postavite jo v hladilnik in nevtralizirala bo vonjave.

Gnojilo za rastline

Če imate doma rastline, ki imajo rade kislo zemljo, zmešajte vanjo kavno usedlino. Tako boste naredili hranljivi kompost.

Čistilo

Kavna usedlina učinkovito očisti tudi mastne madeže. Zmešajte jo z nekaj detergenta za posodo in očistite mastne površine.

Izboljša rast korenja

Če boste semenom korenja dodali kavno usedlino, pomešali in posejali, bo korenje veliko lepše raslo.

Čiščenje pepela

Preden boste čistili pepel iz kaminske ali krušne peči, čez pepel natresite kavno usedlino. Tako se pri čiščenju ne bo kadilo.

Kavna usedlina je koristna.

Foto: freepik.com