Če bi vedeli, da je tako zdravilen, bi ga jedli večkrat!

Okusen sadež prinaša mnogo koristnega. Zdravi in ščiti kosti pred osteoporozo, krepi imunski sistem, pomaga pri hujšanju, zdravi kašelj, preprečuje razvoj rakavih celic …

Tropski sadež ananas je poln vitaminov, mineralov in je odličen vir vlaknin, vsebuje tanin, magnezij, vitamin C in B6.

Če želite uživati v vseh zdravilnih lastnostih ananasa, potem jejte vedno sveži sadež. Tisti iz pločevinke največkrat vsebuje več sladkorja, kakor hranilnih snovi.

Številne raziskave so pokazale, da lahko z rednim uživanjem svežega ananasa preprečite mnogokatero bolezen in okrepite svoje zdravje.

Krepi kosti in preprečuje razvoj osteoporoze

Ananas vsebuje 75 odstotkov priporočenega dnevnega vnosa magnezija, to je mineral, ki je zelo pomemben za zdravje kosti. Krepi jih in s pomočjo ostalih mineralov preprečuje razvoj osteoporoze.

Krepi imunski sistem

Sveži ananas vsebuje kar 50 odstotkov dnevnega priporočenega vnosa vitamina C. to je vitamin, ki vsebuje močan antioksidant, preprečuje, da bi se celice poškodovale, skrbi za zdrav razvoj le teh in preprečuje številne bolezni, tudi raka.

Zmanjšuje možnost za razvoj zelo hudih bolezni

Če redno jeste ananas, lahko s tem zelo zmanjšate možnost za nastanek raka, sladkorne bolezni, bolezni srca in ožilja, artritisa.

Foto: pexels.com