Čudež z narave: Ste vedeli, da je tako zdravilna?

Sedaj je pravi čas, da se odpravite v naravo in jo naberete. Zdravilno rastlino, ki uspešno zdravi mnoge bolezni, tudi črevesje, pljuča, ledvice, srce …

Kopriva je zagotovo ena najbolj zdravilnih rastlin. Vsem je dosegljiva in sedaj je pravi čas, da jo naberete in pričnete uporabljati. Najbolj zdravilni so mladi poganjki, nabirate pa jo lahko vse do jeseni in uporabljate v raznih napitkih, kot prilogo k mesu ali ostali zelenjavi, iz nje lahko pripravite čaj.

Kopriva je zastonj, vsebuje pa tako pozitivne učinkovine za naše telo, da je vredna zlata! Zdravilni so vsi deli koprive, od cvetov do korenin, največkrat pa se uporabljajo njeni listi.

Uporabljate jo lahko proti revmi, z njo si lahko hitro uredite prebavo, preprečite zaprtost in pospešite metabolizem. Z njo boste lahko zdravili vnetja mehurja, ledvic, očistili in okrepili jetra, odstranili iz organizma strupene toksine. Poleg tega kopriva čisti kri in jo izboljšuje, preprečuje osteoporozo, zdravi čir na želodcu, zdravi črevesje, pljuča, srce, alergije, astmo in sladkorno bolezen.

Ne čakajte več, odpravite se v naravo in že danes naberite to zlata vredno rastlino.

Foto: pexels.com