ANDORRA LA VEL, ANDORRA - Jul 10, 2020: Andorra La Vella, Andorra : 2020 July 06 : People Walk in the Comercial Street named Meritxell after COVID19. Andorra la Vella, Andorra

Da ne boste plačevali! Tudi za to storitev je od danes dalje nujen PTC pogoj!

Čeprav mnogi menijo, da PCT pogoj od danes dalje ni potreben za to storitev, se motijo! Preberite in pazite, da ne boste plačevali kazni!

Sprva se je govorilo, da bo med izjemami, kjer pogoja PCT od danes dalje ne bo potrebno uveljavljati, tudi obisk zdravnika. A ni tako! Tudi tam bo potreben PCT pogoj. Izjema so le nujni primeri!

Kam še lahko greste brez PCT pogoja in kdo?

Izjema so mlajši od 12 let, saj zanje še ni cepiva. Ti torej PCT pogoje ne potrebujejo.

Brez pogoja PCT bo mogoče tudi v trgovino z živili, drogerijo in lekarno, a le, če ta ni v nakupovalnem centru.

Med izjemami od pogoja PCT so še osebe, ki pripeljejo ali odpeljejo otroka oziroma učenca v vrtec, 1., 2., ali 3. razred osnovne šole, glasbeno šolo do vključno 2. razreda, v osnovno šolo s prilagojenim programom ali zavod za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami. Prav tako pogoja PCT ni treba izpolnjevati osebam, ki k izvajalcu zdravstvene dejavnosti spremljajo otroka, starega do 15 let, oziroma odraslo osebo, ki ni sposobna skrbeti zase, ter učencem in dijakom pri prevozu z javnim potniškim prometom.

Kaj pa vse ostale storitve? Pogoj PCT.

Foto: freepik.com