Senior man sitting on hospital bed with walking frame wainting for consultation. Man with disabilities ,walking frame sitting in hospital bed. Health care system, clinic patients.

POZOR: Ne jejte te hrane, povzroča Parkinsonovo bolezen!

Nemški znanstveniki iz univerze Tubingen so odkrili, katera je tista hrana,ki zelo povečuje možnost za nastanek Parkinsonove bolezni. Kriva pa je lahko tudi za nastanek sladkorne.

Strokovnjaki so v svoji raziskavi ugotovili, da je mastna hrana tista, ki poveča možnost za razvoj sladkorne bolezni, prav tako pa ima velik vpliv tudi na pojav Parkinsonove bolezni.

Raziskava, ki je bila objavljena v mediju Journal of Neurochemistry je razkrila, da preveč mastne hrane povzroča kopičenje proteina alfa-sinukleina, kar pripomore k bolezni celic.

»Vsekakor pa bodo potrebne še nadaljnje raziskave, da bomo lahko potrdili to teorijo,« je povedala ena od znanstvenic Carola Rotermund.

Obstajala pa naj bi tudi povezava med migreno in Parkinsonovo boleznijo. Ljudje, ki trpijo za migrenami, imajo kar dvakrat večjo možnost, da bodo zboleli za to boleznijo, so potrdili ameriški strokovnjaki v raziskavi, ki je bila opravljena na več kot pet tisoč prostovoljcih in je bila objavljena v časopisu Neurology.

foto: freepik.com