Session with a psychologist

To je huda skrita bolezen, lahko jo imate tudi vi

Vsaka tretja oseba na svetu ima to zahrbtno in hudo bolezen, a se tega morda niti ne zaveda. Spadate mednje tudi vi?

Vas pogosto boli glava, ste utrujeni, zmedeni, opazite spremembe na vidu, ste anksiozni, bledi, občutite bolečine v prsnem košu in razbijanje srca, vam pogosto zvoni v ušesih? Morda ste tudi vi eden od mnogih ljudi, ki se spopada s hipertenzijo, to je povišan krvni tlak, bolezen, ki lahko povzroči okvaro srca, možganov, oči, ledvic.

V kolikor imate določene simptome, veste, da je vaš krvni tlak povišan, se morate posvetovati s svojim zdravnikom, ki vam bo predpisal tudi ustrezno zdravljenje.

Poleg tega pa lahko tudi z določenimi živili pripomorete k uravnavanju krvnega tlaku.

Foto: freepik.com

Repa

Strokovnjaki so ugotovili, da je repa izredno zdravilno živilo, ki pomaga uravnavati krvni tlak. Ne samo, da jo jeste, tudi pijete jo lahko.  Naredite si lahko sok iz surove repe.

Orehi

Raziskava je pokazala, da orehi znižujejo krvni tlak. Zato si za malico privoščite nekaj orehov.  Odlično delujejo tudi proti slabokrvnosti, vsebujejo zdrave maščobe, magnezij in vlaknine.

Laneno seme

Raziskava je pokazala, da tisti, ki redno uživajo laneno seme in druga semena, hitreje uravnajo krvni tlak. Laneno seme vsebuje veliko omega 3 maščobnih kislin in vlaknin. Odlično je za boljše zdravje.

Zmanjšajte količino mesa

Ali ste vedeli, da imajo vegetarijanci manj težav z visokim krvnim tlakom? Če se mesu ne morete odreči, naj velja pravilo, da je meso začimba. Jejte ga v majhnih količinah, večkrat pa si pripravite tudi brezmesni obrok. Izogibajte se mesnim izdelkom, kot so suhe salame, klobase in podobno.

Za boljše zdravje lahko veliko naredite sami!