Lemonade. Refreshing drink on the table

TOP napitek, ki zdravi in krepi ledvice

Zelo pomembno je, v kakšnem stanju so vaše ledvice, saj so organ, ki vpliva na celotno počutje in zdravje organizma. Da bodo te delovale še bolje, preizkusite zeleni napitek, ki jih zdravi in krepi!

Ledvice filtrirajo okrog 200 litrov krvi dnevno, s tem očistijo naš organizem strupenih toksinov, ki jih vnašamo v telo. Ta organ je zelo pomemben za pravilno in dobro delovanje celega telesa, ledvice so nekakšen obrambni mehanizem, ki dnevno odplavlja okrog dva litra odpadnih snovi, viška vode. Vse to se iz organizma odstranjuje preko uriniranja.

Če je teh strupenih snovi preveč, se lahko to pokaže v nepravilnem delovanju ledvic, lahko pride tudi do težav pri uriniranju in do bolezni mehurja.

Ledvice lahko preobremenimo, če v organizem vnašamo preveč soli, gensko spremenjene hrane, umetna sladila, preveč beljakovin, gazirane pijače, preveč mlečnih proizvodov, alkohol, kofein, cigarete.

Za boljše delovanje ledvic pa potrebujemo dovolj kalija, magnezija, čisto vodo, sveže sadje in zelenjavo.

Za boljše delovanje ledvic pomagajo smutiji, ki jih naredite iz svežega sadja in zelenjave. Ti napitki lahko postanejo vaš zajtrk.

Zeleni napitek, ki zdravi ledvice pa je lahko sestavljen tudi iz soka polovice limone ali limete, enega olupljenega kivija, pol skodelice orehov, ene banane, dveh vejic peteršilja in kozarca vode.

Vse sestavine dajte v multipraktik in jih dobro premešajte, da dobite gosto tekočino. Nato na tešče pijte zjutraj.

Zdravi napitki krepijo tudi ledvice. (foto: pexels.com)

Povzeto po www.atma.hr