Po prebranem boste zagotovo spremenili mnenje o tem živilu

Prepričani smo, da tega še niste vedeli …

Ščitijo srce, preprečujejo nalaganje maščobnih oblog in so v velika pomoč peri hujšanju. So odlično živilo za malico, vsak dan jih pojejte po eno pest. O čem govorimo?

O mandljih. Ti oreščki so izredno zdravo za naše telo. Bogati so s proteini in ostalimi hranilnimi snovmi, ki pomagajo zmanjševati apetit, topijo maščobo in ščitijo zdravje srca. Vsebujejo mononenasičene maščobe in vitamin E, ki ščiti proti nevarnimi sončnimi žarki in proti alzheimerjevi bolezni. Prav tako so odličen prigrizek za vse tiste, ki imajo težave s sladkorjem, saj uravnava njegovo raven.

Poleg tega vsebujejo tudi minerale, med njimi mangan, ki krepi kosti in uravnava sladkor. Mandlji vsebujejo tudi magnezij, ki je bistven za dobro delovanje naših notranjih organov, mišic in živcev. Ti oreščki so tudi močan antioksidant.

Strokovnjaki iz Kalifornije so opravili več študij o mandljih in ugotovili, da spadajo med izredno zdravo hrano.  prostovoljci, ki so jedli po eno pest mandljev dnevno, so imeli manj težav z debelostjo, uravnav se jim je sladkor v krvi, uravnav se jim je krvni tlak in izboljšalo zdravje žil.

Foto: pexels.com