Kraljica Elizabeta II. presenetila, zavrnila je takšno nagrado. Ima prav?

Za razlog, zakaj je zavrnila nagrado, je navedla, da še ni stara …

Mesečnik The Oldie, ki je že julija zaprosil palačo, naj kraljico vprašajo, ali bi sprejela njihovo letno nagrado, ki so jo pred tem že podelili njenemu pokojnemu možu in njeni materi.

Konec avgusta jim je iz Balmorala na Škotskem odgovoril kraljičin osebni tajnik Tom Laing-Baker in se v imenu kraljice Elizabete II. opravičil. “Njeno veličanstvo verjamejo, da je človek star toliko, kot se počuti. In kraljica meni, da ne izpolnjuje zahtevanih kriterijev, da bi lahko sprejela to nagrado, upa pa, da boste lahko našli bolj zaslužnega prejemnika,” je sporočil.

Pismo so objavili v novembrski izdaji revije. Hudomušno nagrado, ki je namenjena priznanju dosežkov starejših ljudi, pa so namenili francosko-ameriški igralki in plesalki Leslie Caron, ki ima “šele” 90 let, povzema francoska tiskovna agencija AFP.

The Oldie je sicer britanska mesečna revija, napisana za starejše, in “lahka alternativa tisku, ki je obseden z mladostjo in zvezdniki”, kot piše na njihovi spletni strani. Revija deluje od leta 1992.

Povzeto po STA

Foto: The Royal Family/Facebook