Dates in a cutting board with peeled and unpeeled almonds, nuts in wooden spoon side view on wooden and stone tile background

Dovolj je, da pojeste samo 3 na dan in zgodilo se bo to …

Teh 5 stvari bi se zgodilo z vašim telesom, če bi vsak dan pojedli po 3!

V prispevku preberite, katerih pet stvari bi se zgodilo z vašim telesom, če bi vsak dan pojedli po tri dateljne!

Dateljni so sadeži palm. So zelo zdravilni, vsebujejo vlaknine, minerale, vitamine. Odlični so za naše zdravje in če bi vsak dan pojedli le tri, bi se zgodilo to:

Uredila se vam bo prebava – dateljni so polni topnih vlaknin, ta so odlična za zdravje črevesja. Če ste zaprti, boste s pomočjo dateljnov to težavo hitro odpravili. Vsebujejo veliko kalija, zato lahko pozdravijo tudi drisko. Krepijo črevesje in ga zdravijo. Rjavi sadeži so tisti, ki so za naše črevesje zelo zdravilni, mednje spadajo tudi dateljni.

Odpravili boste anemijo – dateljni vsebujejo veliko železa, zato lahko z njihovo pomočjo odpravite anemijo, izboljšate krvno sliko.

Okrepili boste kosti, imunski sistem in preprečili raka – dateljni vsebujejo veliko magnezija, mangana in selena. Krepijo kosti, preprečujejo osteoporozo. Odlični so v boju proti raku. Okrepili bodo vaš imunski sistem in preprečili razvoj številnih bolezni.

Napolnili vas bodo z energijo – dateljni vsebujejo naravne sladkorje, to so glukoza, saharoza in fruktoza. So odlična popoldanska malica, saj vam hitro lahko povrnejo energijo.

Krepijo srce – dateljni vsebujejo kalij, preprečujejo infarkt, krepijo srce in uravnavajo raven holesterola.

Dodajte dateljne na svoj jedilnik, trije na dan so dovolj, da bo vaše zdravje boljše!

Foto: freepik.com