Young sporty woman with pepper at the kitchen

BI radi shujšali? Jejte zvečer!

Vsak, ki želi shujšati, ve, kako težko to gre. Ubada se tudi z vprašanjem, ali naj preskoči večerni obrok, se bo zaradi večerje zredil? V prispevku boste našli odgovor!

Strokovnjaki za prehrano pravijo, da vas večerni obrok nikakor ne bo redil. Ampak, pomembno je, kaj in koliko jeste. Ni zdravo, da ničesar ne večerjate, če boste stradali, se boste še hitreje zredili nazaj. Zato si večerjo kar privoščite.

Seveda pa strokovnjaki opozarjajo, da je zelo pomembno, kaj boste večerjali. Ne smete jesti hrane, ki redi, ki je težka za želodec in prebavo. Zaradi takšnega obroka je lahko noč nemirna in zjutraj se ne boste zbudili naspani.

Najbolj zdravo je, da imate zadnji obrok dve uri pred spanjem. Ta naj bo sestavljen iz hranljivih živil. Jejte proteine, beljakovine, vlaknine, zdrave maščobe. Večerja je lahko sestavljena iz mesa, zelenjave, skute, semen, oreščkov. Izogibajte se sadja, tega se za večerjo ne priporoča in pa ogljikovih hidratov, kot so krompir, testenine, riž, moka …

Pred spanjem se naučite, da boste popili dva kozarca mlačne vode. To je najbolje, kar lahko storite za svoje zdravje, četudi bo treba ponoči vstati in obiskati stranišče. Voda pred spanjem pomaga, da so organi zdravi, telo ima dovolj tekočine, uredi se prebava, pospeši metabolizem in izboljša počutje celega telesa.

Foto: freepik.com