Pozor, imate tudi vi to v hiši? Nemudoma odstranite, svetujejo …

Nekatere stvari, ki jih imamo v svoji bližini, so lahko zelo nevarne za naše zdravje, pa se tega niti ne zavedamo. V prispevku boste našli tisto, kar lahko škoduje, zato raje odstranite!

Poznate Jin Jang? To je energija, ki je v ravnovesju in zdravilno deluje na naše telo.  Po Feng šuju naj bi Jang dominiral nad Jinom. Takšno razmerje naj bi bilo najbolj zdravilno.

In katere so tiste stvari, ki po Feng-šuju niso najbolj zaželene za naše zdravje?

Če živite zraven bolnice, pokopališča, potem morate svoja vhodna vrata pobarvati z rdečo barvo. Če imate možnost, prekrijte pogled na bolnišnico ali pokopališče. Čez dan poslušajte radio ali pa si omislite hišnega ljubljenčka, ki bo v vaš dom prinesel jang energijo, piše Haber.ba.

Tudi temni prostori niso najboljši.  To prinaša bolezen, zato stene prebarvajte s svetlimi barvami, ki bodo prinesla svetlobo. Pobarvate lahko vse sobe, razen spalnico. Ta naj ostane bela.

Tudi ostri robovi zunaj in znotraj hiše naj bi po Feng šuju negativno vplivali na počutje. Če so vaša vhodna vrata postavljena tako,  da se iz njih vidi rob sosedove hiše ali ograje, ni dobro. Potrebujete rastlinje, da bi to zakrili. Tudi v stanovanju se ostre robove odsvetuje, saj prinašajo negativno energijo. Tako Feng šuj pravi, da jih je potrebno zamaskirati z lončnicami, zelenimi rožami, okraski. Bodite pozorni, da v spalnici ostrih robov pravokotno na posteljo ni. Že nočna omarica lahko predstavlja nevarnost. A v spalnici niti ne smete imeti rož, zato te robove zavarujte drugače, z okraski, ali pa premaknite pohištvo tako, da robovi ne bodo usmerjeni v vas ko spite.

foto: freepik.com