Neverjetno: To se zgodi, če vsak dan pojemo po eno jajce!

Vas zanima, kaj se zgodi, če uživamo kokošja jajca? Vas zanima, ali res vsebujejo neravni holesterol in kakšno povezavo imajo s sladkorno boleznijo? Preberite!

Kokošja jajca so zdrava. Vsebujejo polno proteinov, vitaminov in mineralov. So okusna in takoj pripravljena.

Jajčni beljak vsebuje 85 do 90 odstotkov vode, 10 do 12 odstotkov proteinov, manj kot odstotek maščobe in mineralov. Ne vsebuje holesterola.

Jajčni rumenjak vsebuje 50 odstotkov vode, tretjino maščob in proteinov, pa tudi vitamine A, D, E. rumenjak vsebuje približno dva odstotka holesterola, ampak niti slučajno ni tako nevaren kot se je menilo nekoč.

Strokovna študija je dokazala, da nas lahko redno uživanje kokošjih jajc zaščiti pred sladkorno boleznijo tipa 2.

Strokovnjaki, ki so raziskovali, ali je kokošje jajce zdravo za nas, so prišli do zelo pozitivnih rezultatov. Odkrili so, da imajo ljudje, ki vsaj štirikrat tedensko uživajo jajca, za kar 37 odstotkov manj možnosti, da bi zboleli za sladkorno boleznijo.

Strokovnjaki zato svetujejo, da dnevno pojeste vsaj eno jajce. Tega lahko pripravite kot samostojni obrok, ga spečete ali skuhate, lahko pa ga dodate različnim jedem.

Foto: Shutterstock