Se v stanovanju res da narediti vrt? Poglejte kako

Celotna zamisel o “vrtnarjenju v majhnem prostoru” se mnogim zdi zastrašujoča, vendar obstajajo načini, kako poskrbeti, da bo vaš vrt videti čudovit, ne da bi porabili ogromno denarja. V tem informativnem članku boste izvedeli, kako lahko v vsakem prostoru ustvarite popoln vrt!

Kako urediti vrt na majhnem prostoru

Obstaja nekaj načinov, s katerimi lahko poskrbite, da bo vaš majhen vrtiček zaživel. Eden najboljših načinov je uporaba keramičnih sadilnikov. Ti so poceni, zlahka jih najdete in jih dobite v res vsaki trgovini za dom. Drug način je, da izdelate lastne sadilnike kar sami iz starih posod, pri čemer uporabite vedra ali plastične zabojnike, ki imajo na dnu izrezane luknje za odtekanje vode.

Katere rastline gojiti v majhnem vrtu

Majhen prostor zahteva dobro premišljen načrt, ki ustreza vašim potrebam in zmožnostim. Ena od mnogih stvari, ki jih morate upoštevati, je, katere rastline bodo uspele v tako majhnem prostoru. Obstajajo različne rastline, ki ponujajo prednosti, kot so čiščenje zraka, naravno gnojilo in celo senca. Nekatere rastline so morda prevelik zalogaj, druge pa se lahko lepo prilegajo majhnemu vrtu.

Nekaj preprostih trikov

Tudi v majhne prostoru si lahko ustvarite svoj vrtiček

Na trgu je veliko različnih vrst in oblik posod in loncev, vendar poskrbite, da uporabite rastline, ki imajo rade podobne pogoje, da se izognete razočaranju. Nekatere rastline, kot so sukulente in kaktusi, se dobro obnesejo tudi v posodah in lončkih, vendar morda niso primerne za posode z velikimi luknjami ali vaze. Uporabite lahko tudi reciklirane materiale, kot so plastične steklenice ali kozarci za vodo, ki jih najdete v lokalnem centru za recikliranje.

Vrtnarjenje je opravilo, ki izvira iz ljubezni do narave. Pomaga vam, da živite bližje naravi, da si ustvarite domišljijo in da spodbujate svoj um. Vendar je lahko izziv, če ste omejeni na majhen prostor z omejenim številom možnosti.

Za konec naj povem, da je vaš vrt verjetno ena najpomembnejših stvari v domu. To je način, kako se lahko odpravite ven, se družite z drugimi in uživate v naravi. Vendar pa morda težko najdete prostor za vrt, ker morda živite v majhnem stanovanju ali hiši. Če je tako, ne skrbite – obstaja veliko načinov, kako v svojem majhnem prostoru pridobiti popoln vrt in imate tudi doma v stanovanju delček čudovite narave.

Foto: Shutterstock